Ingrediënten :
4 biologische scharrelkipfilets
2 grote uien
2 tenen knoflook
2 paprika’s
100 gr gedroogde abrikozen
100 gr gedroogde pruimen
500 ml kippenbouillon
100 ml sinaasappelsap
handjevol geroosterde amandelen
2 eetl ras el hanout
1 kaneelstokje
1 tl chili flakes
1 tl paprikapoeder
Zet de tajine op een zacht vuur met wat olijfolie. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in de tajine. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 – 4 cm en bak deze mee. Snij de paprika in stukjes en bak deze ook mee. Voeg de gedroogde specerijen toe en bak deze aan. Door verhitting komen alle smaken vrij. Voeg vervolgens de bouillon en het sinaasappelsap toe en het kaneelstokje. Halveer de vruchten en voeg deze bij de kip.

Laat de kip in ongeveer 30-40 minuten zachtjes gaar stoven in de tajine in de steenoven

Strooi vlak voor het serveren de geroosterde amandelen over de stoofpot en serveer met een brood of couscous.

Tajine

Translate

Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruikersvriendelijker. Lees meer over cookies.

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten